28-02-2016

Website weer actueel

Vanaf 2016 zijn er weer regelmatig nieuwtjes over de sportieve inspanningen van Remon te lezen op deze site.
Niet dat Remon twee jaar stil heeft gezeten en niet aan sport heeft gedaan. In tegendeel zelfs. De afgelopen jaren is onze avonturier met zijn berichtgeving ‘even’ geswitched naar http://projectnoordkaap.nl/site/
Want vanaf 2014 stond alles in het teken van de sportieve uitdaging om vanaf het noordelijkste puntje van Europa naar de dorpskern van Hoogblokland te lopen, fietsen, zwemmen en kanoën. 

Door zakelijke beslommeringen heeft Remon in 2014 geen enkele reis kunnen maken en, achteraf, kwam dat heel goed uit. Nu kon hij zich namelijk volledig richten op de in mei 2015 geplande reis naar de Noordkaap en weer terug, bijna 7000 kilometer in totaal.

Zaltbommel

“Ik maakte natuurlijk mijn standaard trainingsuurtjes, maar in het najaar besloot ik meer en meer om de fiets te pakken. Op een ochtendje reed ik Zaltbommel rond en ’s middags trok ik de loopschoenen aan. Op zo’n dag maakte ik wel 100 tot 120 kilometer. De voorbereiding verliep prima en van lieverlee werden de kilometers opgevoerd. Dat moest ook wel, want uiteindelijk zou ik in het hoge noorden van Scandinavië ook dagen moeten gaan maken van dik boven de 150 kilometer”, lacht Remon, die als voorbereiding in het voorjaar van 2015 nog wel de marathon van het Marokkaanse Marrakesh liep.

Met zijn begeleiders Willem Peek, Wim Verhoorn en Theo Sprong nam de organisatorische voorbereiding op de reis ook steeds meer serieuzere vormen aan. Zeker nadat Remon en Theo in november 2014 op bezoek waren geweest bij Marco van der Velden uit Goor. Deze schoolmeester vertelde heel enthousiast over zijn reis vanuit Overijssel naar de Noordkaap. Samen met een vriend fietste hij in 2005 gemiddeld 150 kilometer per dag. Marco gaf nuttige tips, die later zeker goed van pas zijn gekomen.

Overweldigend

“We stippelden de route uit, bespraken een camper en maakten goede werkafspraken voor onderweg. Voor wie het allemaal nog wil terug lezen, verwijs ik naar de prachtig bijgehouden site van project Noordkaap. Maar ook op de facebookpagina en het twitteraccount blijven onze belevenissen voor het nageslacht bewaard. Het was een prachtige ervaring, vier weken met vier mannen op stap. Echt een feest om nooit te vergeten, ook omdat het in mei nog hartje winter was in Noorwegen en Finland. De ontvangst op zaterdag 30 mei in Hoogblokland was overweldigend, maar ook de support vanuit Nederland tijdens ons verblijf in Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken en Duitsland zal ik nooit vergeten. Iedereen leefde mee, niet voor niets hebben we ruim 37.000 Euro opgehaald voor Stichting Noortje. Nogmaals grote dank daarvoor. Ook de pers mag ik niet vergeten te noemen, ook zij hebben bijgedragen aan dit geweldige succes. Dank, dank, dank”, aldus Remon.

Ondertussen ligt Project Noordkaap alweer enkele maanden achter ons. Remon heeft in het afgelopen najaar de eerste marathon van Curaçao gelopen en bereidt zich nu voor op zijn jubileum. In mei 2016 loopt hij de 25e marathon in zijn ‘loopbaan’. 

Everest-marathon

“We gaan er een speciale editie van maken. Het wordt een combinatie van bergbeklimmen en hardlopen. Eerst klim ik naar het basiskamp van de Mount Everest op ruim 5300 meter hoogte, om een paar dagen later naar bijna 3350 meter te lopen. Het lijkt mij een mooie uitdaging en vooral ook omdat ik na 15 jaar weer terugkeer in Nepal, waar ik in 2001 mee deed met een expeditie van weekblad Panorama. De bezoekers van mijn website gaan het allemaal weer lezen en niet veel later ook in mijn nieuwe boek”, knipoogt Remon.

Boek 2

“Want vanaf september zijn Theo Sprong en ik weer druk doende met de opvolger voor mijn eerste boek ‘7 continenten, 18 marathons’, dat in 2011 is verscheen. In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd, ook in mijn privéleven. Ik ben opa geworden van twee prachtige kleindochters, ik houd lezingen en spreekbeurten en heb Stichting Noortje in het leven geroepen. Genoeg stof voor een tweede boek. Vanaf oktober 2016 ligt de bestseller in de boekwinkels, haha.”