De Aconcagua in Argentinië (Bron: Wikipedia, Roland Baumschlager)
Carstensz Pyramid, Oceanië (Bron: www.nomountaintoohigh.com)
05-11-2012

In 2013 op weg naar Aconcagua en Carstensz

Voor 2013 heeft Remon een ouderwets druk programma opgesteld. Volgens planning worden twee marathons gelopen en ook twee bergen beklommen en niet de minste.

“Ik ben volop in training voor de beklimming van de hoogste berg van Zuid-Amerika. In het voorjaar gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, als ik met mijn klimmaatje Felix naar Argentinië ga om de Aconcagua te beklimmen. Via de organisatie Mountain Network zit ik regelmatig in een klimhal en heb ik ook al een trainingsweekend in de Belgische Ardennen gehad. Hoewel de beklimming van de Aconcagua technisch niet moeilijk is, moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Kou, sneeuw, ijs en vooral de hoogte zijn gevaarlijke elementen.”

In totaal duurt de reis ruim drie weken. “In het schema zitten veel acclimatiseringdagen. Dat is niet voor niets, want je stijgt toch tot bijna 7000 meter hoogte. We zullen de berg als een soort tracking beklimmen. Zelf sjouwen we ongeveer 28 kilo mee, de ezels en de dragers doen de rest. Zoals ook het voedsel, een instant-potje dat met gesmolten sneeuw moet worden gekookt. We gaan het beleven en de bezoekers van de site gaan het lezen.”

Een paar maanden later staat de reis naar het continent Oceanië in de agenda. “In 2012 ging de beklimming van de technisch wel moeilijke berg, de hoogtste berg van Oceanië, niet door. De oorzaak was het uiteindelijk te weinig aantal deelnemers. Ik zal mij goed gaan voorbereiden, want met 24 kilo op je rug en zware acties zal het niet meevallen. Het wordt geen wandeltocht, zoals de Kilimanjaro of hopelijk de Aconcagua. Het vergt de nodige trainingen om op het technische vlak goed voorbereid te zijn. We hebben nu van de organisatie gehoord dat de beklimming altijd doorgaat.”

Naast de beklimming van deze twee reuzen, staat in de maand augustus de stadsmarathon van Reykjavik op de lat. “In het najaar wil ik, samen met de Twins, nog een keertje buiten Europa een marathon doen. We weten alleen nog precies waar dat zal zijn.”