• 09-09-2013

  Eind 2013 had Remon grootse plannen. Bovenop de Carstensz bedacht hij een nieuwe uitdaging: van de Noordkaap in Noorwegen naar het Dorpsplein van Hoogblokland lopen, fietsen, roeien en indien mogelijk zwemmen.
   

  „Door heel veel zakelijke beslommeringen heb ik mijn plannen moeten bijstellen. Een goede...

 • 02-09-2013

  Eind augustus liep Remon “eindelijk” weer eens marathon. Na een tweetal bergtoppen, werd het tijd voor een ouderwetse 42 kilometer (en een beetje). Samen met de Volendamse Twins Karina Bont  en Miranda Zwarthoed en vriend Wim Verhoorn reisde Remon af naar het hoge noorden: Reykjavik in IJsland.

  “En daar was het volop herfst”, begint Remon zijn verhaal. “Het was drie uur vliegen, maar door het tijdsverschil van twee uur verloren we effectief...

 • 07-06-2013

  In mei beklom Remon zijn tweede berg dit jaar. Bleef hij op de Aconcagua nog iets onder de top steken, in Indonesië bereikte onze avonturier wel het hoogste punt van de hoogste berg van Oceanië de Carstensz.

  “We hebben veertien dagen geen Westerlingen gezien, alleen onze twintig begeleiders. Dani’s, een van de twee Papoea-stammen. Een hele belevenis, dat kun je wel zeggen”, lacht Remon, weer thuis in de vertrouwde blokhut in zijn tuin in Hoogblokland.

  Het avontuur begon op donderdag 2 mei. Vanuit Amsterdam vloog hij met Singapore Airlines...

 • 11-03-2013

  Afgelopen februari reisde Remon af naar Argentinië. De beklimming van de hoogste berg van Zuid-Amerika (6.962 meter) stond op het programma. En hoewel onze avonturier de top niet haalde, kwam hij terug met een pracht verhaal en heel veel ervaringen.

  “Een paar dagen voor mijn vertrek werd ik gebeld door organisator Mountain Network. De Nederlandse gids heeft longontsteking, of ik even de coördinatie ter plaatse wilde doen! Het stelde niet veel voor, wat papieren uit Nederland meenemen en een satelliet-telefoon om met de organisatie in Nederland in...